TERRY KLEIN – TEX

Hoe vaak we hier al muzikanten uit Austin, Texas onder de loep hebben genomen is niet meer bij te houden. Terry Klein is de zoveelste in het rijtje van uit deze stad afkomstige artiesten. Nochtans schreef hij zijn eerste songs pas nadat hij zijn 40e verjaardag al had gevierd. We hebben hem als soloartiest hier twee jaar geleden al eens zien voorbij komen naar aanleiding van de release van zijn debuutplaat “Great Northern” die geproduceerd werd door countrylegende en singer-songwriter Walt Wilkins en die op positieve commentaren van o.a. Rodney Crowell en Mary Gauthier kon rekenen.

Het muziekgenre dat Terry Klein zelf frequenteert situeert zich ook in de wereld van country en folk, samengevoegd ook wel eens gemakshalve Americana genoemd. “Tex” is de opvolger van de net vermelde debuutplaat. Ook voor dit in Austin, Texas opgenomen album werd Walt Wilkins gevraagd om als producer op te treden en enkele bekende lokale instrumentalisten droegen eveneens hun steentje bij aan de opname van deze tien nieuwe songs. Zo horen we o.a. Kim Deschamps op pedal steel, Nederlander Bart De Win op toetsen (piano, keyboards en accordeon) en Warren Hood op viool.

Terry Klein is in de eerste plaats een poëtische songschrijver die zijn inspiratie uit het dagelijkse leven, de literatuur en de kunst haalt en daar altijd weer een boeiend verhaal weet rond te schrijven waarin soms emoties van pijn, vreugde, verwondering en opluchting terug te horen zijn. Het album “Tex” opent hij met het nummer “Sagamore Bridge” over de bekende brug over het ‘Cape Cod’-kanaal in Massachusetts waarop een hoge omheining werd geplaatst om zelfmoordpogingen te voorkomen. Die song willen we u ter kennismaking met het werk van Terry Klein op de video in een akoestische live-versie meegeven.

De eerste keer dat er rechtstreeks op de emoties van de luisteraars wordt gemikt is bij de songs “Every Other Sunday” en de ballad “Too Blue To Get That Far”. In de schitterende liefdesode aan “Anika” speelt Bart De Win op accordeon en Warren Hood excelleert op viool in het daaropvolgende “Andalusia”. “Straw Hat” is dan weer een swingende countryrocker, maar één van de mooiste nummers werd opgespaard voor het einde van het album. We hebben het dan over het ‘Tex-Mex’-walsje “When The Ocotillo Bloom” met aan Flaco Jiménez herinnerend accordeonspel van Bart De Win en erg mooie harmony vocals van Jaimee Harris.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video